Forkæl dine smagsløg med en klassisk spansk mandeltærte fra Galicien. Oplev den runde smag af mandel med et frisk pust af citrus. Tærten er en velfortjent belønning til pilgrimsvandrene på de spanske caminoer.
Denne er version af Santiago tærten er let og hurtig af bage. Den bliver bedst, når du bager den et par dage, inden den skal spises. Så får du mest glæde af smagen af citrus fra citronskal.
Du skal bruge:
- 100 g smeltet smør
- 2 ½ dl sukker
- 4 æg
- 200 gram mandelmel
- ½ dl hvedemel
- Revet skal af en økologisk citron
Du kan selv lave mandelmel. Blend eller hak hele mandler, så får du en lidt grovere tærte (med fibre). Ellers smutter du mandler og tørrer dem, inden du blender dem til mel.
Sådan gør du:
Rør det smeltede smør i sukkeret
Tilsæt æggene og pisk
Derefter rører du mandelmelet i lidt ad gangen.
Til sidst hvedemelet og den revne citronskal
Hæld dejen over i en smurt tærteform. Portionen passer til en form med diameter på 24 cm. Så bliver tærten lidt høj. Bruger du en større tærteform, skal du holde øje med tiden.
Bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter på nederste rille. Den skal tage farve i kanten og slippe, når du stikker en strikkepind i midten.
Egentlig skal man drysse flormelis over tærten med en skabelon af Jakobskorset. Men jeg gider ikke det ekstra sukker. Det betyder, at kagen ser ret kedelig ud. Men så meget større er overraskelsen, når dine gæster smager den!